ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Πολυέκθεση με τίτλο Μικράς Ασίας ενθυμήματα και κειμήλια

Στις 5/12/22 τελέστηκαν τα εγκαίνια της Πολυέκθεσης με τίτλο Μικράς Ασίας ενθυμήματα και κειμήλια σε μια σεμνή τελετή παρόντος του έντιμου Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, κύριου Πρόδρομου Προδρόμου, της Αναπληρώτριας επικεφαλής και Σύμβουλου Πρεσβείας Α, κυρίας Ε. Μπισμπικοπούλου, εκ μέρους του Πρέσβυ της Ελλάδος στην Κύπρο, του Μητροπολίτη Πάφου και Τοποτηρητή του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου κ. Γεώργιου. Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους φορείς και τα πρόσωπα που συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτής της δράσης.

Ο υπέροχος κόσμος της Μικράς Ασίας ζωντανεύει μέσα από την έκθεση αυθεντικών μικρασιάτικων τεκμηρίων προερχόμενα από απογόνους μικρασιατών και συλλέκτες από την Ελλάδα και την Κύπρο. Ο κόσμος αυτός αναδεικνύεται με ένα μοναδικό τρόπο μέσα από τέσσερις θεματικές ενότητες: Παιδεία, Θρησκεία, Ιστορία, Πολιτισμός.

Η Πολυέκθεση Μικράς Ασίας ενθυμήματα και κειμήλια στήθηκε και λειτουργεί μετά από αρκετό κόπο, μεράκι και πολλή αγάπη. Η προσπάθεια συλλογική …το αποτέλεσμα όμορφο και συγκινητικό...

Η εν λόγω έκθεση βρίσκεται στον 1ο όροφο του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου (οδός Φανερωμένης) και θα είναι ανοιχτή για το ευρύ κοινό από 05/12/2022 μέχρι 28/12/2022 από τις 10:00 π.μ. έως 7:00 μ.μ. συμπεριλαμβανομένων Σαββατοκύριακων και αργιών. 

Θέμα Αρχείο Ημερομηνία
Διοργάνωση Πολυέκθεσης στο πλαίσιο Εκδηλώσεων Μνήμης Μικρασιατικού Ελληνισμού 05/12/2022
Πληροφοριακό έντυπο 09/12/2022

No results found